8 módszer az otthoni videofelügyelet védelmére

Van néhány egyszerű trükk, amelyek megakadályozzák a betörőket a térfigyelő kamerákban. Ezek közül néhány.

Mint egy jelszó

Egy gyenge jelszó olyan, mintha tolvajoknak adná át otthona kulcsait. CCTV kamerák telepítésekor első lépésként módosítani kell az alapértelmezett jelszót. Bölcsen kell létrehoznia egy biztonságos jelszót, amelyet nem lehet könnyen feltörni. Kerülje az olyan jelszavakat, mint a telefonszám vagy a születési dátum. Használjon betűk, számok és szimbólumok kombinációját egy erős kód létrehozásához.

Védje a routert
Ha WiFi-kapcsolatot használ a videó megfigyeléshez, mindig védje jelszóval. Az előző esethez hasonlóan ne használja a születési dátumát vagy telefonszámát jelszóként. Használjon betűk, számok és szimbólumok kombinációját, hogy a lehető legjobban védje WiFi útválasztóját.

Adat titkosítás

A videó megfigyelő kamerák kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a rendszer képes-e titkosítani. A titkosítás az adatok titkosítása azok védelme érdekében, és minden olyan otthoni videó megfigyelő rendszer, amely nem rendelkezik titkosítási képességgel, könnyű célponttá válhat. Ez vonatkozik azokra a mobiltelefonokra is, amelyeken keresztül a kameráit vezérli.

Telepítsen egy víruskereső programot

Ügyeljen arra, hogy jó víruskereső szoftvert telepítsen azokra az eszközökre, legyen szó mobiltelefonról vagy számítógépről, amelyek hozzáférnek a térfigyelő kameráihoz. A tűzfal és a víruskereső program kulcsfontosságú a rosszindulatú programok, vírusok és egyéb rosszindulatú programok észlelésében.

Korlátozza a jóváhagyott eszközök számát

Korlátozhatja a videó megfigyeléshez használni kívánt eszközök számát. Okostelefonja, táblagépe, laptopja és asztali számítógépe elegendő lesz ahhoz, hogy bárhonnan megfigyelő kamerákkal rendelkezzen. Az összes többi eszköz redundáns, mert növeli annak kockázatát.

Soha ne használjon nyilvános WiFi hálózatot a térfigyelő kamerák eléréséhez
A WiFi hálózatnak, amelyen keresztül mobileszköze internet-hozzáféréssel rendelkezik, biztonságosnak kell lennie. A nyilvános WiFi hálózat távoli helyről való használata sokkal könnyebbé teszi az adatok, például az e-mail azonosító vagy a jelszó elérését.

Frissítés

Nagyon fontos a videó megfigyelő szoftver rendszeres frissítése is. A legtöbb szoftvergyártó rendszeresen frissíti programjait és alkalmazásait teljesítményük javítása, új szolgáltatások hozzáadása és a modernizált fenyegetésekre való reagálás érdekében. folyamatosan új megoldásokat találnak rosszindulatú tevékenységeikre, így ha a biztonsági szoftver nem frissül, akkor hajlamosabbak lesznek a .

Rendszeresen változtassa meg a jelszavakat

A biztonság magasabb szintre emeléséhez rendszeresen változtassa meg térfigyelő kamerájának jelszavát. Az elavult jelszavak használata sebezhetővé teheti videofelügyeletét.

Az ebben a szövegben található tippek segíthetnek túljárni az eszén, és minimalizálni a kockázatot. Ne feledje, hogy az otthoni videó megfigyelő kamerák egyszerű felszerelése nem elegendő ahhoz, hogy teljesen megvédje otthonát a támadásoktól. Kizárólag az Ön felelőssége a rendszer és a jelszavak rendszeres frissítése, a munka során esetlegesen tapasztalható hiányosságok ellenőrzése és a szükséges megelőző intézkedések végrehajtása.

Leave a Reply

Your email address will not be published.