Hogyan védjük meg az IP-felügyeleti kamerákat a

A modern technológia számos fejlesztést hozott az élet különböző területein. Azonban még a legújabb eszközök sem ellenállnak a visszaéléseknek, beleértve a térfigyelő kamerákat sem. Az egyik tény, hogy az emberek és a tulajdon védelmére használt technológia, például az IP-videó megfigyelő kamerák, felhasználhatók ellenünk. Ugyanakkor a legnagyobb veszélyt a kibertámadásai jelentik.

Kicsi annak a lehetősége, hogy ilyesmi megtörténjen, mert a elsősorban márkákat, bankokat, gazdag cégeket vagy közintézményeket támadnak meg, de az emiatt felmerülő aggodalom nem teljesen indokolatlan. A tapasztalt ugyanis néhány percen belül minden olyan eszközre behatolhatnak, amely csatlakozik az internethez, és nincs megfelelően védett. Akár azt is mondhatnánk, hogy minden internetre csatlakozó eszköz minden vásárlásával a felhasználó új lehetőséget ad a.

Mivel az internethez kapcsolódó összes eszköz ki van téve a, a térfigyelő kamerák sem kivételek. A jó hír az, hogy a felhasználók néhány egyszerű lépéssel megvédhetik IP-kameráikat a feltöréstől.

Hogyan lehet feltörni egy otthoni térfigyelő kamerát?

A két fő módja van annak, hogy megpróbáljanak hozzáférni az IP megfigyelő kamerákhoz, amikor csatlakoznak az internethez:

Hozzáférés a térfigyelő kamerák videóihoz

A megfigyelő kamera helyi eléréséhez a azon router hatósugarán belül kell lennie, amelyen keresztül a kamera hozzáfért az internethez. A hatótávolságon belül a egy programot futtatnak, amely megpróbálja visszafejteni a vezeték nélküli útválasztó jelszavát. Ha a jelszó gyenge, a könnyen hozzáfér a hálózathoz, és így az Ön biztonsági kameráihoz is.

Egy másik módja annak, hogy a helyileg hozzáférjen a hálózatához, a hamisítás. Egy ilyen támadásnál az a cél, hogy egy hamis hálózatot valósnak mutassunk be, hogy lezárjuk az internethez csatlakozó eszközt.

A vezeték nélküli hálózat minden felhasználója tudja, hogy az eszköz első WiFi hálózathoz való csatlakoztatása után az eszköz nem kér jelszót az újracsatlakozáskor. Ehelyett az eszköz magát a hálózatot fogja elérni

amikor elérhető közelségbe kerül. Ez egyrészt jó dolog, mert nem kell újra bejelentkezni, hanem így úgynevezett “spoofing” révén feltörhető a készülék.

A gyakran támadják meg a vezeték nélküli hálózatokat úgy, hogy egyszerűen létrehoznak egy új hamis hálózatot, amelybe az SSID-t (Service Set Idnetifier) ​​másolják. Ily módon a számítógépek és más eszközök automatikusan a „hamis” hálózathoz csatlakoznak a valódi hálózat helyett.

Egy másik módszer a távoli, és ez az otthoni videó megfigyelés esetében valószínűbb forgatókönyv. A távoli olyan rosszindulatú művelet, amely internetes eszközök egy vagy hálózatát célozza meg. A távoli során a sebezhetőséget talál az eszközben, vagyis abban a hálózati biztonsági szoftverben, ahonnan hozzáfér a géphez vagy a rendszerhez. Amikor egy térfigyelő kamera videojelet továbbít az interneten keresztül, ezt a jelet jelszó segítségével megtámadhatják a.

Nem sokat tehet a távoli támadások megelőzése érdekében, kivéve egy dolgot, és ez a gyakori jelszómódosítás.

Vegye át az irányítást a térfigyelő kamera csatlakozása felett

Egy másik módja annak, hogy a  az internetre csatlakozó eszközöket, hogy letöltik azokat a botnet miatt. A botnet rosszindulatú programokkal (vírusokkal) fertőzött, hálózatba kapcsolt számítógépek csoportja, amelyeket irányítanak az eszközök tulajdonosainak tudta nélkül. Ily módon a megtámadhatnak más ártalmatlannak tűnő eszközöket, például nyomtatókat és videomegfigyelési DVR-eket.

Az ilyen célja nem az IP biztonsági kamerákon rögzített anyagok ellopása, hanem az internetkapcsolat átvétele és a processzor teljesítményének más célokra, leggyakrabban DDoS támadásra való felhasználása. Az ilyen támadásokban gyakran több mint 1000 eszköz vesz részt. Különféle fontos forrásokat célozhatnak meg, a banki oldalaktól a hírportálokig, és komoly biztonsági kihívást jelentenek az emberek számára, mivel lehetővé teszik a számára, hogy hozzáférjenek az online felhasználók, például a banki ügyfelek fontos személyes adataihoz.

Honnan tudhatod, hogy egy otthoni térfigyelő kamerát feltörtek?

Sajnos nagyon nehéz kideríteni, hogy mikor törték fel titokban valamelyik internetre csatlakozó eszközt. Lehetséges figyelmeztetés lehet, hogy a csatlakoztatott térfigyelő kamerák lassabban és gyengébb teljesítménnyel működnek.

Amikor egy átveszi az irányítást a megfigyelő kamera felett, a kamera processzora túlterhelődik, ami megzavarhatja a kamera normál működését. Természetesen az olyan meghibásodások, mint a jel interferencia, a jel megszakadása stb., egyszerűen gyenge kapcsolat vagy gyenge jel következményei lehetnek, és nem feltétlenül jelentenek feltörést. De ha hirtelen és folyamatosan csökken a teljesítmény, és zavarok lépnek fel a térfigyelő kamerarendszerek működésében, akkor jó lenne néhány védőintézkedést kezdeményezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.