Trükkök a profi fotózáshoz

Gondolkozott már azon, hogyan készítsen fotót profiként? Az első dolog, amire gondolsz, hogy szükséged van egy jó fényképezőgépre vagy egy mobiltelefonra egy szuper jó kamerával. De ennek nem feltétlenül kell így lennie, és tökéletes trükkök kellenek a tökéletes fotózáshoz.

Természetes keret

Használja a természetben található dolgokat a tárgy keretezésére. Vegye figyelembe, hogy a keretnek nem kell mind a négy oldalán lennie. Lásd a példákat a mellékelt fotókon.

Mozgó tárgyak

Mozgó tárgy fényképezésekor ügyeljen arra, hogy a tárgy előtt több hely maradjon a mozgás irányában. Így a fotó sokkal dinamikusabb lesz.

Irány

Agyunk balról jobbra regisztrálja a dolgokat. Ezért, ha a fényképen egynél több objektum van, helyezze a kiemelni kívántat a jobb oldalra.

Kamera szög

Kísérletezzen a festés szögével. Így egészen új dimenziót adhat a fényképnek, mint az alábbi példákban.

Negatív tér

Minden fotó 2 részből áll, pozitív térből és negatív térből. A pozitív az a rész, ahol a festmény tárgya található, a negatív pedig általában a háttér vagy a környezet.

Mélység

A kép mélysége azért fontos, mert gazdagítja a fotót és kiemeli annak háromdimenziósságát.

Előtér

Amikor megpróbálja elérni a kép mélységét, ne felejtse el az előteret. Ha egy tárgyat helyez az előtérbe, a kép intenzívebb lesz, és sokkal közelebb kerül a megfigyelt szemhez.

Árnyak és tükröződések

Használjon árnyékokat és tükröződéseket, hogy drámaibbá tegye a fényképet. Vizuális párbeszédet hozhat létre a festett tárgy és annak tükröződései között.

Arany óra

Az aranyóra a napkelte utáni és napnyugta előtti idő. Ezután a kontraszt csökken, és a fény lágyabb és melegebb lesz.

Egy csepp víz optikaként

Nem kell jó kamerával rendelkezned a telefonodon ahhoz, hogy fotókat készíts a közeli tárgyakról. Egy csepp víz tökéletes optikaként szolgál majd. Óvatosan helyezze az ujját a telefon kamerájára, és próbáljon meg fényképet készíteni.

Először gyakorlat, majd kísérlet

Ezt követően ne habozzon megszegni a szabályokat. Próbáljon meg kreatív lenni a maga módján, és a fotók egyediek lesznek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.